NAH en werken

Heeft u Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? 

Bij NAH maken we onderscheid tussen een Traumatisch hersenletsel en Niet Traumatisch hersenletsel. Traumatisch hersenletsel ontstaat vaak door een val, botsing of klap op het hoofd. Niet Traumatisch hersenletsel kent verschillende oorzaken, zoals bijvoorbeeld een herseninfarct, een tumor, MS of zuurstofgebrek door een hartstilstand.

De gevolgen van NAH zijn voor iedereen verschillend. U kunt denken aan: vermoeidheid, hoofdpijn, moeilijk lopen, concentratie- en geheugenproblemen en onduidelijk praten. Veelal zijn er blijvende restverschijnselen. Het mag duidelijk zijn dat ook het werken door NAH wordt beïnvloed. Vaak is langdurige begeleiding bij re-integratie noodzakelijk.

Wij begrijpen heel goed wat de impact is van NAH op het werken. Verantwoord opbouwen is van groot belang. Dat voorkomt teleurstellingen of zelfs terugval. Wanneer het oude werk toch niet kan worden hervat, kunnen wij u begeleiden met uw heroriëntatie op de arbeidsmarkt. 

Praktijk cases particulier

'Mijn collega reed me aan met een elektrische picker. Voordat ik het wist lag ik meters verderop in de stellingen', vertelt Rob Turksma als we vragen naar het bedrijfsongeval dat hem 5 jaar geleden is overkomen. Rob werkte in de assemblage, samen met collega's verzorgde hij de bevoorrading van een grote supermarktketen.

Lees meer...

“Wegens een burn out ben ik via mijn oude werkgever in contact gekomen met Wibbens. De gesprekken stonden in het teken van mijn mogelijkheden, wat ik nog kon. 

Lees meer...

“Het contact met Wibbens is via het UWV ontstaan. De aanleiding was dat ik langdurig in de ziektewet zat. Ik kon mijn draai niet meer vinden. Wel duidelijk was dat ik graag rijschoolhouder wilde worden.

Lees meer...

“Naar aanleiding van een spontane partiële dwarslaesie die ik opgelopen heb, kon ik mijn eigen werk niet meer doen. Wel wilde ik heel graag weer aan het werk.

Lees meer...