UWV

Krijgt u een ziektewetuitkering van het UWV?

In sommige gevallen schakelt de arbeidsdeskundige van het UWV ons in om u te helpen met re-integreren. Het UWV heeft bij ziekte re-integratieverplichtingen. U moet zelf ook verantwoordelijkheid nemen om weer gezond aan het werk te raken. 

Een ziektewet re-integratietraject duurt een aantal maanden. U krijgt ondersteuning bij het vinden van een werkervaringsplaats of stageadres. Soms ondersteunen wij met coachinggesprekken. Het is ook mogelijk dat wij actief met u op zoek gaan naar een nieuwe baan.

Aan deze ondersteuning zijn voor u geen kosten verbonden.

Praktijk cases particulier

'Mijn collega reed me aan met een elektrische picker. Voordat ik het wist lag ik meters verderop in de stellingen', vertelt Rob Turksma als we vragen naar het bedrijfsongeval dat hem 5 jaar geleden is overkomen. Rob werkte in de assemblage, samen met collega's verzorgde hij de bevoorrading van een grote supermarktketen.

Lees meer...

“Naar aanleiding van een spontane partiële dwarslaesie die ik opgelopen heb, kon ik mijn eigen werk niet meer doen. Wel wilde ik heel graag weer aan het werk.

Lees meer...

“Het contact met Wibbens is via het UWV ontstaan. De aanleiding was dat ik langdurig in de ziektewet zat. Ik kon mijn draai niet meer vinden. Wel duidelijk was dat ik graag rijschoolhouder wilde worden.

Lees meer...

“Wegens een burn out ben ik via mijn oude werkgever in contact gekomen met Wibbens. De gesprekken stonden in het teken van mijn mogelijkheden, wat ik nog kon. 

Lees meer...